Aparatul dentar invizibil
Spark Aligner

Gutierele de aliniere Spark Aligner sunt dispozitive ortodontice folosite pentru corectarea problemelor de aliniere dentară, bazate pe un sistem de gutiere confecționate din material transparent.

Gutierele Spark sunt foarte eficiente în tratarea unei game variate de probleme ortodontice, de la înghesuiri dentare comune până la malocluzii severe.

În plus, gutierele transparente ale aparatului dentar invizibil se remarcă și datorită aspectului lor natural. Astfel, pacienții pot beneficia de tratament ortodontic fără a compromite aspectul danturii pe toată perioada purtării aparatului dentar, fiind practic invizibile.

Aparat dentar invizibil Spark

Fiind vorba despre o restaurare completă a uneia sau a ambelor arcade dentare, sigur că are un anumit grad de coplexitate ce necesită prezența unor specialiști pe măsura intervenției.

Clinica UPGRADE DENTAL pune la dispoziția pacienților echipe dedicate interdisciplinare care au nu doar competențele, expertiza și experiența necesară realizării cu success a unor astfel de intervenții, dar și calitățile umane necesare susținerii emoționale a paciențior pe tot parcursul tratamentului.

Ce sunt și cum funcționează aparatele dentare invizibile?

Gutierele dentare invizibile sunt dispozitive folosite în tratamentele ortodontice pentru a muta treptat dinții în poziția corectă. Acestea se deosebesc de cele tradiționale prin prisma absenței elementelor metalice vizibile și a aspectului discret.

Fiecare gutiera va acționa treptat în sensul stabilit de către medicul specialist ortodont, pacientul purtând pe perioade diferite de timp gutierele special realizate pentru fiecare etapă a tratamentului, pentru fiecare pacient în parte.

Aparatele dentare cu gutiere (Invisalign sau Spark) sunt cele mai populare tipuri. Gutierele sunt realizate dintr-un material plastic transparent și sunt personalizate așa cum spuneam pentru fiecare pacient, în funcție de nevoile sale specifice. În mod similar, în baza amprentei digitale a cavității bucale a pacientului, se construiesc gutiere pentru fiecare arcada în parte.

De ce sunt aparatele invizibile transparente o idee bună pentru adulți?

Spre deosebire de un aparat dentar tradițional, realizat din metal sau ceramică, un aparat dentar transparent este practic invizibil, ceea ce îl face o opțiune atractivă pentru adulții și adolescenții care doresc să corecteze problemele dentare fără a afecta aspectul danturii.

În plus, dacă se optează pentru un aparat dentar fără brackeți, de tipul SPARK, pacientul va avea o experiență de tratament mai flexibilă, datorită caracteristicilor aparatului, ce poate fi îndepărtat temporar pentru a mânca și pentru a efectua periajul dentar.

Cum funcționează aparatul dentar cu gutieră?

Principiul de funcționare al aparatului dentar cu gutiere este unul similar cu cel al aparatului tradițional, cu excepția faptului că, pentru a aplica presiunea necesară asupra dinților (în vederea modificării poziției acestora) se folosesc gutiere care sunt schimbate periodic.

Pacientul primește seturi multiple de gutiere, iar fiecare dintre acestea este purtat timp de aproximativ două-trei săptămâni sau conform recomandărilor medicului ortodont. Fiecare set este proiectat să producă o ușoară schimbare în poziția dinților.

Când se recomandă aparatul dentar invizibil transparent?

Aparatul dentar invizibil transparent se recomandă în special adulților activi sau profesioniștilor care doresc să își îmbunătățească alinierea dinților, fără a modifica însă estetica dentară pe perioada tratamentului. Potrivit pentru corectarea unei game variate de probleme de aliniere dentară, acesta reprezintă o alternativă estetică și confortabilă la aparatele dentare tradiționale. Alegerea unui aparat dentar invizibil cu gutiere poate fi recomandată și pentru cei care apreciază flexibilitatea tratamentului, deoarece schimbarea gutierelor se poate face acasă, fără a mai exista necesitatea unor vizite periodice la cabinet. Medicul ortodont va oferi informații detaliate despre procesul de tratament și despre modalitatea de înlocuire a gutierelor.

Aparat dentar invizibil (transparent) - Avantaje

Aparatul dentar invizibil permite pacienților să își îmbunătățească poziția dinților fără a compromite aspectul exterior al danturii. Un alt avantaj major, pe lângă aspectul estetic al aparatului, îl reprezintă oportunitatea de a schimba gutierele acasă, ceea ce oferă un control mai mare asupra tratamentului, deoarece reduce necesitatea efectuării unor vizite periodice la cabinetul medicului ortodont.

De asemenea, evitarea restricțiilor alimentare stricte, datorită posibilității îndepărtării gutierelor la masă, are beneficii semnificative în experiența de zi cu zi.

Aparat dentar invizibil în clinica Upgrade Dental

Upgrade Dental dispune de tehnologiile necesare pentru a facilita tratamentul ortodontic cu oricare dintre opțiunile existente în prezent, atât cu aparate invizibile, cât și cu aparate fixe, indiferent de gradul de dificultate al cazului.

Pentru a programa o consultație sau a obține detaliile suplimentare cu privire la tratamentul ortodontic efectuat în clinica Upgrade Dental, se recomandă completarea formularului de contact.

Avantajele aparatului dentar Spark Aligner

Spark Aligner este un aparat dentar invizibil, detașabil, care utilizează o serie de gutiere transparente pentru a muta treptat dinții în poziția corectă.

Avantajele aparatului Spark

• aspectul estetic plăcut – nu se observă datorită faptului că sunt confectionate din materiale transparente

• este confortabil – nu provoacă iritații sau afte;

• nu există restricții alimentare pe toată perioada purtării acestuia (atunci când mâncăm gutierele sunt scoase de pe arcadă)

• știi de la început ce preț are tratamentul ortodontic și nu există costuri pe parcurs, cum ar fi cele pentru controalele ortodontice periodice în cazul aparatelor clasice.

Alte avantaje SPARK specifice clinicii Upgrade Dental

• Investigațiile inițiale sunt realizate în clinică

• Tehnologia folosită este de ultimă ora, ceea ce susține obținerea unei calități ridicate

• Medici cu expertiză

• Majoritatea pachetelor au incluse gutierele de finisare sau gutierele de contenție

Aparat dentar invizibil Spark

Etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar invizibil

Aparat dentar invizibil Spark

Consultația și setul orto

În prima etapă a tratamentului, pacientul efectuează o consultație cu medicul ortodont, pentru evaluarea problemelor de aliniere dentară. Ulterior, dacă medicul identifică o problemă care necesită tratament ortodontic, se realizează amprentarea danturii (procedură în urma căreia se obține o reproducere detaliată a structurii dentare).

Realizarea investigațiilor inițiale sau realizarea setului orto se face în clinică și constă în efectuarea unei scanări intraorale digitale (3Shape TRIOS ), efectuarea de fotografii intraorale și extraorale și doua investigații radiologice (cefalometrie și ortopantomografie) – toate aceste investigații sunt realizate în clinică la prețuri foarte mici.

La Upgrade Dental utilizăm computerul tomograf Planmeca Promax® 3Ds, cu fascicul conic (CBCT), cea mai nouă și performantă tehnologie radiologică.

Scanner-ul intraoral 3Shape TRIOS joacă un rol important în întregul procesul de tratament. Permite medicilor noștri să aibă control complet asupra tuturor aspectelor transformării zâmbetului pacienților, cuprinzând o gamă largă de indicații.

Prezentarea planului și stabilirea tratamentului

După amprentarea dinților și identificarea nevoilor reale ale pacientului, medicul ortodont va stabili, în strânsă colaborare cu pacientul, planul de tratament. Pentru aceasta se realizeaza o simulare a tratamentului. In cadrul întâlnirii, ortodontul explică rezultatele anticipate ale tratamentului, asigurându-se că pacientul înțelege pe deplin obiectivele și schimbările ce vor apărea în alinierea și estetica danturii.

Medicul trimite catre Omrco (furnizorul gutierelor) simularea, iar gutierele personalizate ajung in clinica in 3-6 saptamani de la comandare.

Primirea gutierelor

După aprobarea planului de tratament ortodontic pacientul intră în urmatorul pas al procesului, cel în care primește gutierele personalizate.

În cadrul sedintei, pe anumiti dinti sunt aplicati butoni de compozit, butoni ce vor sustine gutierele pe perioada tratamentului.

Tot in aceasta intalnire medicul ortodont furnizează informații detaliate privind modul corect de purtare a gutierelor, precum și orice instrucțiuni specifice pentru întreținerea lor.

Pe perioada de desfasurare a tratamentlui sunt schimbate mai multe seturi de gutiere, fiecare gutiera fiind purtata pe o perioada de 7- 10 zile, in functie de rezultatul urmarit, raspunsul pacientului la tratament si, nu in ultimul rand, in functie de cat de disciplinat este pacientul in a respecta indicatiile medicului ortodont.

Ultima etapă de tratament este cea a gutierelor de finisare și a gutierelor de contenție.

Cât costă un aparat dentar Spark - Preț

Prețurile pentru un aparat dentar invizibil variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi complexitatea cazului si durata tratamentului recomadat de catre medic. Mai jos regasiti tarifele pentru cele 4 pachete folosite de catre ...

Gutiera de aliniere SPARK 10 (ambele arcade, include gutierele de finisare) 10,000 RON
Gutiera de aliniere SPARK 10 (o arcada, include gutierele de finisare) 8,000 RON
Gutiera de aliniere SPARK 20 (ambele arcade, include gutierele de finisare si gutierele de contentie) 15,000 RON
Gutiera de aliniere SPARK ADVANCED (ambele arcade, include gutierele de finisare si gutierele de contentie) 22,000 RON

Întrebări frecvente privind aparatul dentar invizibil

În cazul purtării unui aparat cu gutiere, se recomandă spălarea dinților de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Medicul ortodont poate recomanda creșterea frecvenței periajului la trei ori pe zi, în funcție de necesitățile specifice ale cazului. O astfel de ajustare în rutina de igienă orală are rolul de a preveni acumularea de resturi alimentare în jurul gutierelor și de a menține o igienă orală corespunzătoare pe durata purtării aparatului cu gutiere. 

Curățarea gutierelor aparatului dentar este o parte a rutinei de îngrijire a danturii și a dispozitivului ortodontic, cu un impact semnificativ asupra sănătății orale și a eficacității tratamentului ortodontic.

Medicii stomatologi recomandă curățarea gutierelor aparatului dentar de două ori pe zi, folosind fie săpun lichid antibacterian, fie detergent usor de vase, folosind o periuță cu peri moi (alta decat cea cu care realizam perioajul dentar!).

În plus, se recomandă clătirea gutierelor sub jet de apă rece de fiecare dată când sunt îndepărtate din gură.

Complexitatea cazului, gravitatea problemelor de aliniere și modul în care răspund dinții la tratament reprezintă factorii care influențează perioada de timp în care dinții ajung într-o poziție de aliniere adecvată, în urma unui tratament cu un aparat dentar invizibil.

În general, perioada de tratament cu aparat dentar invizibil variază de la câteva luni până la mai mult de 2 ani în situația unor cazuri complexe.

Tratamentul cu aparat dentar invizibil, cum ar fi cel cu gutiere, nu este în mod obișnuit dureros. Cu toate acestea, la începutul utilizării unei noi serii de gutiere ca și în cazul utilizării altor dispozitive ortodontice, poate să apară un disconfort ușor. În general, acesta este resimțit in primele zile după schimbarea gutierelor și tinde să se amelioreze odată cu trecerea timpului.

Durata recomandată pentru purtarea aparatului dentar invizibil pe zi variază în funcție de specificul tratamentului și de indicațiile ortodontului.

În general, majoritatea pacienților trebuie să poarte gutierele în jur de 20 până la 22 de ore pe zi, pentru a putea obține rezultatele dorite.

Gutirele sunt îndepărtate doar pentru a mânca și pentru a realiza periajul dentar.

Frecvența vizitelor de control în timpul tratamentului cu aparat dentar invizibil poate varia în funcție de recomandările ortodontului și de complexitatea cazului.

În general, consultațiile de urmărire sunt programate la intervale regulate, care pot fi între 6 și 12 săptămâni, în funcție de progresul tratamentului și de necesități individuale.

În cazul nerespectării indicațiilor medicului ortodont, există posibilitatea ca dinții să revină la poziția inițială după încheierea tratamentului orthodontic, daca gutierele gutierele de finisare si gutierele de contentie nu sunt purtate conform recomandarilor medicului ortodont.