Chirurgie dento-alveolară

Pentru orice complicație găsim cea mai bună soluție

Există momente când anumite intervenții pot fi neplăcute dar necesare, precum extracțiile. De aceea avem cele mai dotate aparate și tehnologii de ultimă oră ca echipa noastră să poată să intervină chirurgical acolo și atunci când este nevoie.

Planul nostru este confortul tău! Vrem să te bucuri de o experiență relaxantă, o echipa primitoare și de facilități la-ndemană.

Chirurgia dento-alveolară este o ramură complexă a stomatologiei care vizează tratarea problemelor dinților, gingiilor, maxilarului și a altor componente osoase și moi ale aparatului oro-maxilo-facial. Cu ajutorul acestei specialități se rezolvă complicațiile dentare care afectează starea de sănătate sau funcționarea corectă a danturii. Chirurgia dento-alveolară se împarte în mai multe ramuri în funcție de problemele care pot afecta pacientul:

Printre cele mai frecvente și simple intervenții chirurgicale stomatologice este extracția dentară, realizată atunci când un dinte nu mai poate fi salvat prin proceduri stomatologice standard. În categoria extracțiilor dentare se numără extracția molarilor, extracția molarilor de minte, extracția caninilor, extracția caninilor inclusi sau extracția incisivilor.

Ce este chirurgia dento-alveolară și care sunt cele mai populare intervenții din acest domeniu

Chirurgia dento-alveolară este o ramură a stomatologiei extrem de importantă, specialitate care include o serie de intervenții chirurgicale cu ajutorul cărora se tratează afecțiuni grave ale aparatului oro-maxilo-facial.

Domeniul de aplicare a chirurgiei dento-alveolare cuprinde o arie largă, de la extracții dentare simple, extacția dinților incluși, tratamentul chirurgical al incluziei dentare până la tratarea infecțiilor maxilo-faciale, refacerea chirurgicală a defectelor osoase la nivelul osului alveolar, gingivectomie, gingivoplastie dar și intervenții chirurgicale preprotetice și reconstructive.

Cele mai frecvente proceduri chirurgicale ale chirurgiei dento-alveolare, sunt:

Alte situații în care se intervine chirurgical:

Extracția dentară

Cea mai frecventă intervenție chirurgicală este extracția dentară. La această procedură se recurge atunci când dintele nu mai poate fi salvat printr-o altă metodă. Situații precum boala parondontală avansată, dinți incluși, erupție în poziție anormală care afectează muscătura, înghesuiri ale dinților sau o suprainfectare datorată unei carii dentare profunde care se poate extinde către dinții alăturați.

Extracția dentară se realizează cu anestezie locală iar stomatologia modernă facilitează procesul extracțiilor dentare, reducând durerea și disconfortul din timpul și în urma intervenției. Este foarte important ca în urma pierderii unui dinte, acesta sa fie înlocuit cu o punte dentare, proteză sau un implant dentar. Neînlocuirea dintelui pierdut duce la migrarea celorlalți dinți în încercarea de a umple spațiul gol și implicit pot apărea probleme ocluzale.

Sinus lift

Intervenția de sinus lift este operația chirurgicală prin care se realizează adiția de os la nivelul maxilarului. În urma unuia sau multor dinți lipsă, osul se resoarbe neexistând suficientă ofertă osoasă atunci când se dorește inserarea unui implant dentar.

Intervențiile de sinus lift se impart în două categorii, intern sau extern, în funcție de oferta osoasă a pacientului. Dacă există os restant suficient și este necesară o adiție osoasă de doar cațiva cm pentru a asigura stabilitatea implantului dentar, se efectuează o intervenție de sinus lift intern. În cazul în care osul maxilar al pacientului este resorbit iar adiția osoasă necesară este una mare, este necesară operația de sinus lift extern.

Gingivectomie / Gingivoplastie

Gingivectomia și gingivoplastia se realizează adesea împreună, în completarea uneia celeilalte. Gingivectomia are scopul de a îndepărta țesutul gingival îmbolnăvit sau hiperplaziat, alteori desprins pentru a elimina epiteliu pungii gingivo-parodontale dintre dinți și gingie. Gingivoplastia vine să corecteze și să remodeleze țesutul gingival restant pentru a căpăta un aspect estetic, sănătos și natural.

Doar în urma unui consult de specialitate medicul stomatolog îți poate confirma dacă ai nevoie de o intervenție chirurgicală. Dacă te afli într-o astfel de situație este important să nu îți fie teamă și să urmezi tratament cât mai curând posibil. Medicii specialiști din cadrul Upgrade Dental lucrează în condiții optime, cu tehnologie de ultimă generație și dețin experiența și cunoștințele necesare pentru a efectua tratamentul necesar.