Proteza fixă pe implanturi
sau dinți ficși într-o zi

Tehnica ALL ON 4 & ALL ON 6

Proteza dentară pe implanturi reprezintă o soluție eficientă și durabilă prin care este restabilită in totalitate funcționalitatea sistemului dento-maxilar (afectat în urma pierderii dinților).

Proteza fixă pe implanturi nu doar că înlocuiește dinții pierduți, ci restabilește si încrederea pacienților în calitatea vieții lor.

Tehnica implantară de tip ALL ON 4 sau ALL ON 6, considerată o inovație în domeniul stomatologiei moderne, le oferă posibilitatea pacienților de a avea dinți ficși în doar 24 de ore.

Toate aceste denumiri generice denumesc o tehnica de realizare a unui tratament stomatologic complex care și-a demonstrat deja avantajele pentru pacient.

Proteza fixa pe implanturi dentare

Fiind vorba despre o restaurare completă a uneia sau a ambelor arcade dentare, sigur că are un anumit grad de coplexitate ce necesită prezența unor specialiști pe măsura intervenției.

Clinica UPGRADE DENTAL pune la dispoziția pacienților echipe dedicate interdisciplinare care au nu doar competențele, expertiza și experiența necesară realizării cu success a unor astfel de intervenții, dar și calitățile umane necesare susținerii emoționale a paciențior pe tot parcursul tratamentului.

Ce este proteza fixă pe implanturi?

Proteza fixă pe implanturi este practic o lucrare protetică care permite înlocuirea dinților pierduți prin fixarea acesteia cu ajutorul unor implanturi dentare (dispozitive metalice care sunt inserate în osul maxilar sau mandibular), pe care proteza este fixată în cavitatea bucală.

Proteza dentară provizorie este aplicată cel mai tarziu a doua zi dupa inserarea implanturilor (max 48h), iar proteza finală este fixată după osteintegrarea definitivă a implanturilor (vedeți detalierea la rubrica „Etapele procedurii”).

Materialele din care sunt confecționate protezele sunt diferite (ceramica, compozit, zirconiu) însă aspectul este unul natural. Practic, în acest moment, tehnologiile avansate de proiectare si realizarea acestora în laboratoarele cu care colaborăm permit obținerea unor rezultate care pot imita fără probleme o dantura naturală perfectă.

Ce înseamnă sistemul de implanturi ALL ON 4 sau ALL ON 6?

Tehnologia avansată All on 4 implică plasarea a 4 implanturi, în timp ce All on 6 utilizează 6 implanturi, confecționate din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul. Tehnica implantării pentru un astfel de caz este conceputa pentru a asigura o ancorare solidă și o stabilitate de durată.

Decizia medicală cu privire la tipul de implant folosit este individualizată de către medicul chirurg specialist în funcție de condițiile clinice ale pacientului și în funcție de starea de sănătate a acestuia.

Pe lângă implanturile propriu zise și proteza, încă o componentă a lucrării stomatologice ALL ON 4 sau ALL ON 6 este bontul protetic. Acesta este un conector metalic care se fixează pe implant și iese prin gingia pacientului. Cu ajutorul acestuia este fixată proteza de implanturile inserate.

Principalele cazuri în care se recomandă tehnologia all on 4 / all on 6:

Cât costă o lucrare fixă pe implanturi ALL ON 4 / ALL ON 6

Determinarea costului unei lucrări fixe pe implanturi All on 4 sau All on 6 este un proces complex influențat de mai mulți factori, de la numărul de implanturi necesare până la materialele utilizate în producția protezei. De asemenea, costurile pot crește dacă există necesitatea unor proceduri prealabile, cum ar fi adăugarea de os sau pregătirea chirurgicală a zonei.

În clinica UPGRADE DENTAL atenția îndreptată către pacient a facut ca lucrarea provizorie inițială să fie inclusă în prețul intervenției chirurgicale. Astfel clinica este alături de pacient inclusiv din perspectiva financiară.

Mai jos regăsiti prețurile pentru situația în care sunt folosite implanturile STRAUMANN_NEODENT.

Straumann® este una dintre cele mai mari companii de implanturi dentare din lume. Recunoscute pentru calitatea lor, acestea folosesc o tehnologie unică ce crește considerabil rata de succes a integrării în os și grăbește vindecarea.

Fondată de un stomatolog pentru stomatologi, cu scopul de a schimba viețile mai multor pacienți, Neodent® (A Straumann Group Brand) este un brand global disponibil în peste 70 de țări, cu peste 1,6 milioane de implanturi vândute anual. Existent pe piață de peste 25 de ani, axat pe ușurința în utilizare, Neodent Dental Implant Systems se concentrează pe concepte de tratament progresive, cum ar fi soluții moderne și fiabile pentru a permite accesul la tratamente și accesibilitatea pentru a crea zâmbete noi în fiecare zi.

Implant Straumann Upgrade Dental

Implant dentar ALL ON 4 & ALL ON 6 preț:

ALL ON 4 Implant STRAUMANN_NEODENT (conține lucrarea provizorie) 18,000 RON
ALL ON 6 Implant STRAUMANN_NEODENT (conține lucrarea provizorie) 21,000 RON
Amprenta digitala cu scanner oral 3Shape TRIOS 200 RON - oferita gratuit
Lucrare provizorie 3.000 RON – oferita gratuit, ca parte din oferta
Pachet complet de poze Before - After 200 RON - oferite gratuit
Extractii 230 RON/ dinte - oferite gratuit
Computer Tomograf discount 50%
Prețul protezei finale depinde de soluția agreată împreună cu medicul specialist protetician și este dictată în principal de condițiile clinice, dar și de  integrarea în soluția finală a dorințelor estetice ale pacientului.

Etapele procedurii pentru lucrarea fixă pe 4 sau 6 implanturi

Procedura de restaurare completă a danturii cu o proteză fixă pe implanturi „ALL ON” începe în clinica UPGRADE DENTAL cu o examinare completă a danturii, efectuată de către medicul specialist protetician, în vederea planificării tratamentului și a identificării celor mai bune opțiuni de tratament.

În cadrul consultatiei inițiale medicul protetician examinează clinic dantura și gingia, realizează fotografii intraorale și extraorale, se realizeza investigații imagistice (tomografie computerizata). Nu este necesară deplasarea în afara clinicii, pacienții au acces la investigațiile radiologice (computer tomograf).

 

Pentru obținerea unor informații complete se recomandă efectuarea unor analize de sânge care pot varia în funcție de specificul stării generale de sănătate a pacientului.

Menționăm că în clinică există realizarea oricaror investigații radiologice (inclusiv computer tomograf) sau efectuarea de fotografii intraorale și extraorale sunt realizate in clinica.

La Upgrade Dental utilizăm computerul tomograf Planmeca Promax® 3Ds, cu fascicul conic (CBCT), cea mai nouă și performantă tehnologie radiologică.

Dacă medicul consideră că implantul all-on-4 / all-on-6 este cea mai potrivită opțiune de tratament, în clinica stomatologică sunt parcurși următorii pași:

Recuperarea după lucrarea cu implanturi fixe all on 4 & all on 6

Perioada de recuperare după lucrarea cu implanturi fixe poate influența în mod direct succesul procedurii. Anumite recomandări generale pot reduce disconfortul resimțit postoperator și pot face ca întreg procesul de recuperare să fie mai eficient și mai plăcut.

Printre altele, după procedură se recomandă:

  • – respectarea regimului de odihnă
  • – menținerea unei bune igiene orale
  • – aplicarea locală a gheții în primele ore după intervenție (poate reduce umflăturile și disconfortul)
  • – adoptarea unei diete ușoare, bazată pe consumul de alimente moi, la temperatura camerei
  • – administrarea corectă a medicamentelor prescrise de către medicul stomatolog
  • – renunțarea temporară la fumat și limitarea consumului de alcool
  • – respectarea vizitelor de control recomandate de catre medical coordinator.

Avantajele protezei fixe pe implanturi All on 4 & All on 6

De ce să alegi Upgrade Dental?

Întrebări frecvente despre all on 6 / all on 4

Igiena orală se poate schimba într-o oarecare măsură atunci când se optează pentru o proteză fixă pe implanturi, deoarece proteza în sine necesită o atenție suplimentară. Se recomanda folosirea dușului bucal/irigatorului bucal și măsurilor clasice de igienă dentară convențională.

Consultarea regulată a medicului stomatolog pentru instrucțiuni specifice de igienă și pentru o curățare profesională este, de asemenea, o parte importantă a procesului de recuperare postoperator.

Procedura de implanturi dentare All on 4 sau All on 6 poate implica, în general, disconfort și senzații moderate de presiune, care pot fi gestionate în mod eficient prin utilizarea anesteziei locale.
După inserarea implanturilor, este important să se adopte o dietă care să faciliteze vindecarea. Se recomandă evitarea tuturor alimentelor sau băuturilor care ar putea irita zona intervenției chirurgicale, precum alimentele dure (nucile, semințele sau legumele crude), băuturile alcoolice și alimentele sau băuturile calde.
 
De asemenea, în primele 6 luni după operație este recomandat cu preponderență consumul alimentelor lichide sau semi-lichide. 

Adiția de os nu este întotdeauna necesară înainte de procedura cu proteze All-on-4 sau All-on-6.

Cu toate acestea, există cazuri în care poate fi necesară adiția osoasă sau o ridicare a sinusului (sinus lift) pentru a crea o bază osoasă adecvată pentru implanturi. Adiția de os / liftingul sinusului se recomandă dacă:

– există o cantitate insuficientă de os în zona unde urmează să fie plasate implanturile

– sinusul maxilar se află într-o poziție care interferează cu spațiul necesar pentru implanturi.