Endodonție

Pune-ți zâmbetul sub lupă.

Datorită microscopului nostru special care poate mări imaginea până la de 22 de ori, orice tratament asupra pulpei dentare este floare la ureche, prevenind căderea dinților și păstrarea lor în cea mai bună formă.

Planul nostru este confortul tău! Vrem să te bucuri de o experiență relaxantă, o echipa primitoare și de facilități la-ndemană.

Endodonția este specialitatea dentară preocupată de studiul și tratamentul pulpei dentare, fiind una dintre cele mai frecvente proceduri atunci când dintele este profund afectat de caria dentară.

Fie că problema este cauzată de o fisură a dintelui, o carie profundă, fie datorită unui traumatism dentar, tratamentul de canal radicular salvează mulți dinți care altfel ar fi fost pierduți.

În cadrul clinicii Upgrade Dental, cu ajutorul microscopului care mărește până la 22 de ori, medicii noștri realizează tratamente endodontice cu cea mai mare acurațete.

Ce reprezintă endodonția?

Endodonția implică fie conservarea unei părti, fie a întregii pulpe dentare sănătoase, fie îndepărtarea întregii pulpe în cazul în care este afectată ireversibil. Endodonția nu implică doar tratamentul dinților cu țesut pulpar infectat, ci și conservarea dinților care nu au reușit să raspundă la tratamentul endodontic non-chirurgical sau a dinților care au dezvoltat leziuni noi, de exemplu, atunci când este necesară re-tratarea canalului radicular sau în chirurgia periradiculară.

Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente proceduri. Dacă pulpa dentară (care conține țesut limfatic, țesut fibros, nervi, arteriole și venule) este afectată, este necesar un tratament endodontic pentru a salva dintele.

Înainte de tratamentul canalului radicular se realizeaza examinări clinice și radiografice pentru a diagnostica și planifica tratamentul. În timpul tratamentului se administrează anestezie locală pentru ca procedura să fie complet nedureroasă. Dintele care urmează a fi tratat este izolat folosind diga dentară (un baraj de cauciuc care previne pătrunderea salivei în dinte în timpul tratamentului și protejează caile respiratorii particulele fine rezultate și substanțele chimice utilizate). Procedura de tratament al canalului radicular se efectuează, în cadrul clinicii noastre, cu ajutorul microscopului care mărește până la 22 de ori, ajutând medicul să obțină acuratețe mare în rezultatul final.

Tratamentul canalului radicular implică, în cele mai multe cazuri, îndepărtarea pulpei dentare deteriorate și infectate, curățarea și dezinfectarea întregului canal, umplerea și etanșarea sistemului canalului radicular și plasarea unei restaurări directe precum umplerea compozitului sau restaurare indirecta precum utilizarea unei coroane dentare.